Voorwaarden & garantie

Garantie

Natuurlijk zit er garantie op fabricagefouten en de zadelboom. Bedenk wel dat een zadel een gebruiksartikel is, gemaakt van een natuurproduct en met de hand gemaakt wordt. Kleine beschadigingen, kleurverschillen, gebruikssporen in het leer en/of kale plekken kunnen ontstaan door bijvoorbeeld het schuren van beugelriemen. Dit valt vanzelfsprekend niet onder de garantie. Hier wil ik met klem op wijzen; een zadel is een gebruiksprodukt. Bij twijfel raadpleeg ik de zadelmaker; zijn oordeel is bindend.

Een paard kan in de loop der tijd veranderen: zijn conditie kan veranderen, hij kan dikker of dunner worden, zijn spiermassa kan groeien of juist afnemen. Dit hangt af van de manier van trainen, van de seizoenen, etc. Een zadel dat goed past in de zomer, kan in de winter niet goed meer passen. Ik doe vanzelfsprekend mijn uiterste best om je zadel goed aan te passen, maar mocht een paard dermate veranderd zijn, is dit niet altijd mogelijk.

Gebruik het zadel alleen voor het paard waarvoor het aangemeten is.

Voor een nieuw of net opnieuw gevuld zadel geldt dat de pasvorm na 20 uur rijden of maximaal 12 weken gecheckt moet te worden; de wolvulling heeft tijd nodig om zich te settelen en te vormen naar de rug van het paard.

Nacontrole

De eerste controle na aanschaf van een nieuw zadel is gratis (excl. reiskosten 0,30/km). Voor iedere volgende controle vraag ik

€ 70,00. Dit is excl. reiskosten van 0,30/km vanaf Bennekom en bijvullen (vanaf €25).

Diefstal/ Verzekeren en zadelregistratie

Een Black Country zadel kan geregistreerd worden via de website van Black Country. Ik raad aan om dit te doen. Bovendien kun je je zadel verzekeren bij de meeste verzekeringsmaatschappijen, bij de inboedel-extra polis.

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel; deze zullen binnenkort op de site staan. Ik overhandig bij de verkoop van een zadel een verkorte versie van de voorwaarden bij de te tekenen overeenkomst.